Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

×
Vil du selv sammensætte menuen i næste uge? Så prøv vores nye FreestyleKasse med udvalgte råvarer, du selv kan jonglere til dejlige retter.
Forside Kundeservice Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser

Gældende betingelser når du handler med Aarstiderne

Forretningsbetingelser

Følgende forretningsbetingelser er gældende for kunder hos Aarstiderne A/S, CVR-nr. 12542976. Forretningsbetingelserne er senest revideret d. 6. maj 2021.

Bemærk, at forretningsbetingelserne for erhvervskunder på enkelte punkter adskiller sig fra de generelle forretningsbetingelser. Disse undtagelser er beskrevet til sidst i forretningsbetingelserne under overskriften "Erhvervskunder".

Om at handle med Aarstiderne

Du kan handle på disse måder:

Sortimentet består både af varer til enkeltkøb og af varer, som kan sættes i abonnement. Når en vare lægges i kurven på vores hjemmeside fremgår det, om den pågældende vare kan vælges til et fast leverings-interval (dvs. sættes i abonnement), eller om den kun er tilgængelig som enkeltkøb.

Priser på hjemmesiden er inklusive moms, afgifter, told mm., medmindre produkterne er til erhvervskunder.

Kontrakten opbevares af Aarstiderne, og du kan efter ønske rekvirere en kopi af den. Aftaler med Aarstiderne A/S indgås på dansk.

Medlemskab og medlemsfordele

Nedenstående fordele og betingelser er gældende, når du handler hos Aarstiderne på beta.aarstiderne.com. Her kan du vælge at tegne medlemskab, eller du kan handle uden medlemskab.

Som medlem hos Aarstiderne opnår du følgende fordele:

 • 10% rabat på alle varekøb
  Medlemskab udløser 10% rabat på alle varer – både på måltidskasser og øvrige varer. Dette gælder uanset, om en vare er købt på abonnement eller som enkeltkøb.
 • Gratis pakning af dine varer
  Som medlem betaler du ikke for at få pakket varer fra købmanden. Uden medlemskabet betaler du en pakkepris på op til 39 kr. pr. ordre. 

Pris og betaling for medlemskab

Medlemskab hos Aarstiderne koster 499 kr. årligt. Beløbet betales for det første år ved oprettelse af medlemskabet og betales herefter forud én gang årligt.

Opsigelse kan ske med 30 dages varsel til udløbet af den efterfølgende måned. Opsigelse kan dog tidligst ske til udløb 6 måneder efter tegning af medlemskab. Ønsker du at opsige dit medlemskab hos Aarstiderne, skal dette ske via e-mail til info@aarstiderne.com. Refusion af resterende medlemskabsgebyr vil ske senest 14 dage efter udløb af opsigelsesperioden til samme betalingskort, som blev anvendt ved betaling, medmindre du har oplyst andre ønsker for refusionen.

Bestilling, afbestilling, ferie eller ændring af bestillinger

Bestilling af varer, valg af leveringsinterval (hvor ofte du ønsker den enkelte vare leveret), samt ændringer i bestillinger eller leverings-interval, kan foretages ved at logge ind på Din Side på vores hjemmeside eller ved at kontakte os på telefon eller e-mail. Din bestilling er bindende for dig, når du har bekræftet købet og modtaget en e-mail om ”Dine kommende leveringer fra Aarstiderne”, og når deadline for sidste bestilling eller ændringer i eksisterende bestillinger er overskredet.

På Din Side og på din ordrebekræftelse kan du altid se, hvornår der er deadline for at redigere eller afbestille en bestemt ordre.

Deadlines kan variere periodisk, fx ifm. højtider og helligdage, og vil i så fald altid oplyses på Din Side på vores hjemmeside, samt blive varslet via e-mail. Dine mulige leveringsdagene afhænger af, hvor du bor, og hvordan vores vognmænds ruter bliver tilrettelagt. Det vil tydeligt fremgå på Din Side på vores hjemmeside, hvilke leveringsdage du kan vælge.

Deadlines for erhvervskunder står til sidst i forretningsbetingelserne under "Erhvervskunder".

Opsigelse af evt. abonnement

Har du valgt et fast leveringsinterval for en given vare (dvs. sat varen i abonnement), fortsætter abonnementet til vi modtager din opsigelse. Du opsiger dit abonnement via vores app eller hjemmeside, eller ved at kontakte os på mail, eller telefon. Du modtager herefter en bekræftelse af din opsigelse på mail. Hvis du skriver til os på mail, får du bekræftelsen i løbet af højest tre dage.

Betaling

Du kan betale på to forskellige måder:

 • Kortbetaling via f.eks. dankort
  Vi trækker penge på dit betalingskort hver onsdag, for den seneste uges leverancer og sender dig en opgørelse via mail. Det forløber helt automatisk, og du er fri for at betale gebyr, hver gang du skal betale for din leverance. Du tilmelder dig kortbetaling på beta.aarstiderne.com. Aarstiderne kan først trække penge på kortet, når varerne er sendt af sted til dig.
 • Betalingsservice 
  Du betaler for dine varer en gang om måneden via Betalingsservice, og du får din opgørelse på den månedlige betalingsoversigt fra Betalingsservice. Vælger du denne betalingsform, skal du indbetale et depositum på 500 kr. Depositummet tilbagebetales, når du afmelder dit abonnement. Vær opmærksom på, at der går 2-3 hverdage, før din tilmelding til Betalingsservice er registreret.

Når du opretter dig som ny kunde kan du kun vælge at betale med betalingskort. Hvis du vil betale via Betalingsservice kan du vælge det, efter du har oprettet dig som kunde.

Kunder, der inden den 1. december 2009 er tilmeldt betaling via girokort, kan fortsætte med denne ordning. De betaler 25 kr. i gebyr pr. opgørelse.

Ved køb for over 1.000 kr. kan beløbet opkræves forud.

Manglende betaling

Hvis vi ikke modtager rettidig betaling for leverede varer, sender vi 1. rykker med et gebyr på 50 kr. Samtidig stopper vi levering. Hvis vi fortsat ikke modtager betaling, sender vi 2. rykker og et gebyr på 100 kr. Ved fortsat udeblevet betaling, modtager du 3. rykker med endnu et gebyr på 100 kr.

Levering og emballage

Varer købt hos Aarstiderne leveres i genanvendelige trækasser og flamingokasser. Vi stiller kasserne ved din hoveddør, hvis du ikke har oplyst andet ønske til os ifm. bestillingen. Levering sker i tidsrummet kl. 02-17.

Vi genbruger så meget vi kan, og vi beder dig derfor stille de tomme kasser ud til vognmanden. Husk at tage nyhedsbrevet og plastposen op af trækassen først. Vi genbruger også flamingokasserne. Flamingokassen skal være tømt for vand (vi tager heller ikke den blå 'sugemåtte' med retur), og mærkaten skal være fjernet.

Minimumskøb, trindelt pakkeomkostning og levering

Du skal hos Jordens Bedste Købmand handle varer for minimum 150 kr. pr. ordre. Måltidskasser regnes ikke med som varer, men som et separat køb. Til gengæld er levering altid gratis på beta.aarstiderne.com.

De varer du køber udover måltidskasser, bliver pakket sammen i kasser specifikt til dig, og for dette betaler du en pakkepris. Pakkeprisen afhænger af købets størrelse: 

Købsstørrelse (købmandsvarer) Pakkepris
Under 250 kr. 39 kr.
250-399 kr. 19 kr.
Fra 400 kr. 0 kr.

Bemærk dog, at pakning altid er gratis som betalende medlem.

Emballagegebyr

Du betaler 40 kr. til Aarstidernes emballagesystem, når du modtager din første levering. Vi har valgt at genbruge både træ- og flamingokasserne og har derfor et system, hvor vi indsamler, reparerer og rengør kasserne i videst muligt omfang. Dette beløb refunderes ikke.

Emballage med pant

Vores chauffører kan ikke tage pant med retur, når de afleverer varer hos dig. Hvis du har emballage med pant på, kan du aflevere den i vores gårdbutik på Krogerup Avlsgaard, eller hvor du normalt afleverer pant.

Erstatningsvarer

Det kan ind imellem være nødvendigt for os at lægge en anden vare i din kasse end den, vi havde planlagt. Det kan være grundet kvalitet eller at vi ikke har fået det rigtige antal hjem. Hvis vi lægger en erstatningsvare i din kasse, ligger der altid en seddel i kassen.

Hvis du bor i aflåst opgang

Hvis du bor i en aflåst opgang, skal vi bruge en nøgle til opgangen, så vi kan komme ind og levere ved din dør. Uden en nøgle kan vi ikke tilbyde levering.

Dørkode

Er der en kode til opgangen, kan du indtaste den i din profil på hjemmesiden.

Placering af dine varer

Ønsker du at modtage dine varer et andet sted end foran din hoveddør, kan du i de fleste tilfælde lave en særlig aftale herom. Bor du i aflåst opgang, skal vi dog stadig have en nøgle. Det skyldes, at vores ordresystem kun kan medtage bestillinger til adresser, hvor vi har en nøgle.

Naboens nøgle

Har vi en nøgle fra en anden kunde i opgangen, kan du blive koblet på den nøgle, og du behøver således ikke indsende en nøgle. Du skal dog være opmærksom på, at dette kan ændre sig, hvis den eksisterende nøgles ejer beder om at få sin nøgle retur. Så vil der blive lukket for leveringer til hele opgangen, indtil vi har en ny nøgle.

Postnøgle/systemnøgle

Bor du i en opgang med systemnøgler, der både virker til opgangen og din lejlighed, skal du ikke sende os en kopi af din almindelige nøgle, men i stedet få en såkaldt postnøgle fra din vicevært. Postnøglen virker kun til opgangen. Nøgler, der også virker til lejligheder, modtages ikke og vil blive sendt retur.

Ekspeditionstid

Der må beregnes en ekspeditionstid på ca. 14 hverdage fra vi modtager nøglen til den er registreret på kundekortet. Vi sender en bekræftelse på mail, når nøglen er registreret. 

Forsendelse af nøgle

Nøglen sættes fast på et stykke pap eller pakkes ind i et stykke papir, så den ikke kan slå ud igennem kuverten. OBS! Husk at lægge en seddel med dit kundenummer i kuverten sammen med nøglen. Du skal ikke skrive din adresse på nøglesedlen.

Nøglen sendes til:

Aarstiderne A/S
Hammerholmen 9a
2650 Hvidovre

Modtagelse og registrering af nøglen

Når vi modtager din nøgle, registrerer vi den i vores system, og nøglen får et ID-nummer – et nummer, der kun er genkendeligt og brugbart i Aarstidernes nøglesystem. Nøglen bliver herefter givet videre til den ansvarlige vognmand, som leverer i dit område.

Vi sender en nøglekvittering til dig på e-mail, så du ved, at nøglen er nået sikkert frem til os.

Sikkerhed

Alle nøgler registreres med et internt ID-nummer. Nøglen er derfor ikke på nogen måde anvendelig for udefrakommende personer. Aarstiderne forpligter sig til at behandle og opbevare udleverede nøgler forsvarligt.

Erstatning ved bortkomst af nøgle

Skulle det ske, at din nøgle bortkommer, erstatter vi nøglen med et fast beløb på kr. 50,-.

Aarstiderne er ikke erstatningspligtig for omkostninger til evt. skift af lås mv., men hæfter udelukkende for selve nøglen.

Returnering af nøgle

Stopper du med at modtage varer, og ønsker du din nøgle retur, skal du aktivt bede om nøglen pr. mail eller telefon. Vi sender ikke automatisk nøglen retur ved standsning af leveringer. Såfremt din nøgle er inaktiv længere end 2 år, vil nøglen blive destrueret på forsvarlig vis.

Fra du beder om at få nøglen retur, og til du kan forvente at have den i hænde, skal du beregne op til to uger.

Fortrydelsesret

Der er ikke fortrydelsesret ved aftaler om levering af fødevarer, drikkevarer eller andre varer til husholdningens løbende forbrug, der leveres fysisk til dit hjem, bopæl eller arbejdsplads, som et led i vores regelmæssige vareudbringning. Varer på beta.aarstiderne.com, der ikke er til husholdningens løbende forbrug, er omfattet af de generelle regler for fortrydelsesret. Du har derfor fortrydelsesret ved køb af kogebøger, tekstiler og køkkengrej. 

Du må gerne pakke varen ud og bruge den, men du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. 

Særligt om fortrydelsesret ved køb af medlemskab

Ved køb af medlemskab har du en fortrydelsesfrist på 14 dage fra købsdatoen. Fortrydelsesretten bortfalder dog såfremt du vælger at foretage et eller flere køb og dermed gøre brug af dine fordele som betalende medlem.

Særligt om køb af varer, som ikke er undtaget fortrydelsesret

Hvis du fortryder en aftale om køb af en eller flere varer, som ikke er undtaget fortrydelsesret, herunder kogebøger, tekstiler eller køkkengrej, skal du inden udløbet af fortrydelsesfristen på 14 dage fra varens modtagelse, give os en utvetydig meddelelse herom. I tilfælde af flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, men leveres enkeltvis, beregnes fristen fra det tidspunkt, hvor du har modtaget den sidste vare. Meddelelse kan gives ved at sende os en e-mail på hej@aarstiderne.com eller du kan benytte en standardfortrydelsesformular, som du kan downloade her. Varen skal være afsendt til os senest 14 dage efter, at vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde købet. Varen skal sendes til: AARSTIDERNE A/S • BARRITSKOVVEJ 34 • 7150 BARRIT. Du skal selv afholde alle udgifter til returnering af varen.  

Download Aarstidernes fortrydelsesformular.


Reklamation

Du har lov til at klage over fejl og mangler på en vare i op til to år efter du har købt den. Købelovens mangels-regler finder således anvendelse. Det gælder selvfølgelig kun, hvis det ikke er dig, der har behandlet varen forkert. For fødevarer begrænses reklamationsretten til varens naturlige holdbarhedsperiode. Du skal sende varen (gælder ikke ferske varer) til os på adressen AARSTIDERNE A/S • BARRITSKOVVEJ 34 • 7150 BARRIT. Du skal skrive dit kundenummer, og hvad du mener, der er galt med varen. 

Reklamation skal ske inden for rimelig tid. 

Andre klagemuligheder

Skulle du mod forventning ikke være tilfreds med vores løsningsforslag, efter du har indsendt en reklamation til os, har du mulighed for at klage over varer købt hos Aarstiderne A/S til Nævnenes Hus – Center for Klageløsning • Toldboden 2 • 8800 Viborg. Du kan desuden anvende den online klagemulighed på www.forbrug.dk/klagemuligheder.

Erhvervskunder

Erhvervskundernes forretningsbetingelser adskiller sig fra Aarstidernes generelle forretningsbetingelser på følgende punkter:

 • Hvis Aarstidernes erhvervsafdeling kontaktes på mail, skal det foregå på erhverv@aarstiderne.com. På telefon og brev gælder samme numre og adresser som beskrevet øverst i forretningsbetingelserne.
 • Priserne på hjemmesidens afsnit for "Erhverv" er eksklusive moms, medmindre andet er anført. 
 • Erhvervskunder kan betale med betalingskort eller betale månedsvis bagud. Ved sidstnævnte metode sendes en faktura i slutningen af hver måned. Betalingsbetingelserne er netto 30 dage ved betaling via bankoverførsel.
 • Bestillinger, feriemeldinger, afbestillinger og ændringer af abonnement kan foregå på hjemmesiden, pr mail, eller telefon. Bestilling af varer på hjemmesiden kan for erhvervskunder kun foregå på erhverv.aarstiderne.com
 • Deadline for ændringer er torsdag kl. 12 i ugen før leveringen.
 • Ved levering af varer for under 150 kr. ekskl. moms opkræves 24 kr. ekskl. moms for leveringen. Ved bestilling af varer for 150 kr. ekskl. moms eller derover er leveringen gratis.
 • Abonnementer ophører ved månedens udgang. Vi skal modtage udmeldelsen senest kl. 12 den sidste torsdag i måneden.
 • Erhvervskunders køb er undergivet købelovens regler om handelskøb. Erhvervskunder har således ikke fortrydelsesret eller andre forbrugerretlige rettigheder.
Idékassen
-